Így teszi tönkre a hátunkat a rossz matrac
2016. május 17. írta: Inhead

Így teszi tönkre a hátunkat a rossz matrac

Felébredünk reggel, és szinte azonnal elkezdjük érezni, hogy fáj a hátunk, a nyakunk, a vállunk. Ismerős? Rengetegen küzdenek hasonló problémával, és ami ennél is rosszabb, hogy sokan éveken át, vagy akár egész életükben szenvednek tőle, pedig nagyon egyszerű lehet a megoldás. Számos esetben ugyanis maga az ágy a ludas, pontosabban a rossz matrac. Könnyen lehet, hogy itt kell keresni a hibát, ha minden reggel fájdalmakkal ébredünk. Sajnos, főleg az idősebb korosztályban, sokan hiszik azt, hogy a fájdalom természetes: nos, nem az, és nem kizárt, hogy egy egyszerű matraccserével meg is lehet oldani a problémát.

31236949_m.jpg

De mitől is lehet rossz egy matrac?

Lehet túl kemény, túl puha, vagy olyan, ami nem támaszt rendesen. Ha a matrac nem képes arra, hogy stabilan alátámassza a testünket, pontról pontra, akkor az alvás során rendellenes tartásba kényszerülünk. A cél az lenne, hogy amikor alszunk, ténylegesen pihenhessen a testünk, vagyis ne kelljen tartani magunkat sehogy, tehermentesen tudjunk feküdni. Na, ez az, ami nem valósul meg akkor, ha rossz a matracunk. A túl puhába belesüppedünk, nem tart rendesen, a túl kemény pedig kényelmetlen lehet, és emiatt is tarthatjuk magunkat rosszul. Egy jó matrac mindenhol megfelelően támaszt, így a testünk pihenhet.

 

Krónikussá válhat a fájdalom

Ha huzamosabb ideig fekszünk éjjelente egy rossz matracon, eleinte csak reggel fogjuk érezni, hogy valami nem stimmel. Elgémberedve ébredünk, nehezen tudjuk kinyújtani magunkat, itt-ott egy kicsit fáj, de később, mozgás hatására elmúlik. Az idő múlásával azonban a fájdalom egyre nehezebben fog megszűnni, egyre nehezebb lesz kikelni az ágyból, és egyre erőteljesebben érezzük majd a nap során minden egyes mozdulatnál, hogy valami nagyon nem jó. Ebbe nem szabad beletörődni, mindenképpen lépni kell! Azon kívül, hogy természetesen orvossal kell megvizsgáltatni a panaszok pontos helyét, és megkezdeni a kezelést, nem árt beruházni egy gyógymatracra, ami garantáltan megadja azt a stabil támasztást, amire a testünknek szüksége van!

A bejegyzés trackback címe:

https://egeszsegtudatossag.blog.hu/api/trackback/id/tr248724650

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vpbarna74 2016.05.18. 12:25:48

Én 5évig aludtam egy elég drága matracon, és 5 év alatt beállt a derekam. Azt hittem idegbecsípődés, meg hogy ki lehet masszírozni, stb. Na egy matrac csere megoldotta a dolgot! Nem mindegy min alszunk, és nem mindig a drága a jó. Sőt! A párom egy másik típusú matracon alszik, mivel neki az a kényelmes, így ha lehet azt ajánlom, egy francia ágyban is inkább 2 90-es matracot vállaszatnak, mint egy 180-ast, mert mindenkinek más a kényelmes!

nnnnnnnn 2016.05.18. 13:29:01

én meg egy sima kemény ágyszivacson alszom, sose fájt a hátam. akinek fáj a háta az elsősorban tornázgasson, ne a matracra fogja.

lobster thermidor 2016.05.18. 14:08:40

A jó matrac fontos, ezért csak szólok, hogy ostoba dolog azt állítani, hogy minden hátfájást meg lehet előzni, vagy gyógyítani a tornával. Ez pont olyan, mintha valaki azt mondaná, hogy a hülyeség jógával gyógyítható, holott ez azért ennél sokkal összetettebb dolog.

ordasbacsi 2016.05.18. 14:53:34

Nekem az ágyam szokott panaszkodni, hogy fáj a matraca tőlem.

prim 2016.05.18. 18:29:09

Az a baj hogy ebből a 3 bekezdésből az égvilágon semmi nem derül ki. Csak az hogy van puha meg kemény matrac. meg hogy vegyünk gyógymatracot, mert az biztos hogy jó....Komolyan kezdek agyfaszt kapni az ilyen indexes baromságoktól....
süti beállítások módosítása