Mi befolyásolja, hogy melyik matrac kényelmes számunkra?
2016. november 11. írta: Inhead

Mi befolyásolja, hogy melyik matrac kényelmes számunkra?

Az mindenki számára világos, hogy az egyes embereknek eltérő a kényelmes ágyról alkotott képe. Az ágyat elsősorban a matrac teszi kényelmessé, ez pedig szintén egy olyan dolog, amiből mindenkinek más jön be igazán. De vajon miért van ez így? Mi az oka annak, hogy egy ember kényelmesnek érez valamit, más pedig nem?51331996_l.jpg

 

Erre a kérdésre azért is érdemes megkeresni a választ, mert nem mindenkinek van lehetősége elmenni egy nagyobb áruházba, és több matracot végigpróbálgatni, hogy tapasztalat alapján dönthesse el, melyik ideális számára. Az online rendelés sokaknak kézenfekvőbb megoldás, de a többség fél tőle, hiszen nincs alkalma kipróbálni a matracot, amit megvenne. Nos, néhány szempontot figyelembe véve jelentősen növelhetjük az esélyét annak, hogy látatlanban is jó döntést hozunk.

 

De mire kell figyelni, hogy kényelmes legyen a matrac?

 

  1. Mivel eddig is aludtunk valamin, egy halvány elképzelésünk azért van arról, hogy milyen matracot szeretnénk, vagy éppen milyet nem szeretnénk. Ha alapvetően elégedettek voltunk az eddigivel, csak már elhasználódott, valami hasonlót érdemes nézni, ha viszont éppen azért cserélnénk le, mert nagyon kényelmetlen volt, legalább egy fajtát biztosan ki tudunk zárni a körből – ez is hatalmas segítség.
  2. Nézzük a súlyhatárt! Ugyanaz a matrac másképp terhelődik egy 50 kilós meg egy 110 kilós ember alatt. Éppen ezért a matracokhoz sok esetben súlyhatárt is megadnak. Ez persze csak javaslat, de a maximális kényelem érdekében érdemes rá odafigyelni. Stabil támasztást egy matrac csak a megjelölt súlyig tud nyújtani, és többnyire csak addig tud kényelmes maradni.
  3. Milyen a hátunk? Ha hát-, illetve derékproblémáink vannak, ezekre mindig kiemelten oda kell figyelni a matrac kiválasztásakor. Amennyiben orvosi kezelés alatt állunk, mindenképpen kérjük ki az orvosunk véleményét arról, milyen matrac lenne számunkra az ideális – még az is lehet, hogy jelentősen képes lenne egy megfelelő matrac csökkenteni a panaszokat.
  4. Egyéni igények. Ha fennáll például porallergia, vagy hasonló érzékenység, mindenképpen olyan matracot válasszunk, ami hipoallergén – ma már ez egyáltalán nem luxus, és nem is elérhetetlen!

A bejegyzés trackback címe:

https://egeszsegtudatossag.blog.hu/api/trackback/id/tr2911950545

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2016.12.10. 10:49:45

Ez se mond semmit.

Tudtok valami informatívat is írni álcikkek helyett?!
süti beállítások módosítása