Mi kell a tökéletes pihenéshez?
2016. június 24. írta: Inhead

Mi kell a tökéletes pihenéshez?

Ahhoz, hogy a lehető legjobbat hozzuk ki magunkból a mindennapok során, fontos, hogy rendesen ki tudjuk pihenni magunkat. Ez az, ami nem fog sikerülni, ha az ágyunk nem elég kényelmes számunkra. A fekhelyünknek minden szempontból megfelelőnek kell lennie ahhoz, hogy tényleg regenerálódhassunk és pihenhessünk éjszaka, reggel pedig feltöltődve ébredhessünk. De milyen is a tökéletes fekhely? Erre a kérdésre nem létezik univerzális válasz, de abban segíthetünk, hogy mire figyelj, mikor összerakod az ágyadat.

 12282734_m.jpg

Ez kell a tökéletes ágyhoz:

  1. Megfelelő méretű ágykeret. Ez nem csak annyit jelenti, hogy ne lógjon le a lábunk az ágyról. Ismernünk kell az alvási szokásainkat: szeretünk szétterülni, gyakran forgolódunk, nagy helyet foglalunk? Ha a válasz igen, akkor valószínűleg nagyobb méretű fekhelyre lesz szükségünk a standardnál. Akár egyedül alszunk, akár a párunkkal, fontos, hogy elég helyünk legyen, ne érezzük magunkat beszorítva, mert úgy gyakran fel fogunk ébredni. 
  2. Ne vegyünk komplett ágyat! Nagyon jól hangzik egy komplett ágy vásárlása, mert egyszerű és nem kell mindent külön beszerezni. De szinte kizárt, hogy minden szempontból megfelelő legyen számunkra! Mivel az igények nagyon különbözőek lehetnek az egyes embereknél, egy komplett ágy valamilyen szempontból biztos, hogy kompromisszum. Ez pedig nem igazán tesz jót a pihenés minőségének.
  3. A legfontosabb: a matrac. Mivel ezen fekszünk közvetlenül, egyértelmű, hogy nagyon alaposan át kell gondolnunk, milyen matracot vásárolunk. Ami nagyon lényeges, hogy minden szempontból legyen kényelmes, támasszon megfelelően, de ne legyen se túl kemény, se túl puha. Amennyiben valamilyen mozgásszervi panasszal, hátfájással küzdünk, kérjünk segítséget vásárláskor, hogy milyen matracok ajánlottak a számunkra, így biztosan nem fogunk mellényúlni!
  4. Minőségi alapanyagok! Ez nagyon fontos, ugyanis ezek felelősek azért, hogy az ágy erős, masszív legyen, és például ne nyikorogjon. Persze az sem elhanyagolható szempont, hogy így tovább élvezhetjük majd az ágyunk kényelmét.

A bejegyzés trackback címe:

https://egeszsegtudatossag.blog.hu/api/trackback/id/tr288826734

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása