Tévhit, hogy a kemény matrac jót tesz
2016. június 01. írta: Inhead

Tévhit, hogy a kemény matrac jót tesz

Mióta az emberek egy kicsit jobban odafigyelnek az egészségükre, és tudatosabban választják meg a matracukat is, elég sok elmélet elterjedt már azzal kapcsolatosan, hogy milyen egy jó matrac. Az egyik ilyen teória nem is olyan régen az volt, hogy minél keményebb felületen alszunk, annál jobb, vagyis az ágymatracnak is keménynek kell lennie. Az indoklás valami olyasmi, hogy a puha matracban belesüppedünk, ezért nem támaszt rendesen alá, ellentétben a keménnyel. Nos, az állításnak annyi igazságtartalma mindenképpen van, hogy a kemény matrac jó LEHET. De nem mindenkinek, azt pedig pláne erős túlzás kijelenteni, hogy minél keményebb, annál jobb. Sokan ugyanis leginkább csak hátfájást köszönhetnek neki.

39829356_m.jpg

 

Kinek jó a kemény matrac? 

A kemény matrac főleg nagyobb súlyú embereknek lesz ideális, akinek nincs meg hozzá a súlya, kényelmetlen lesz, és nem is tudja maradéktalanul teljesíteni a feladatát. Egy matrac dolga ugyanis az, hogy támasszon, és segítségével tehermentes pozíció legyen elérhető alváskor. Ha egy kicsit belegondolunk, rájöhetünk, hogy ahhoz, hogy ez megvalósuljon, és sehogy ne kelljen magunkat tartani, bizonyos részeink (a „kiálló” részek) be kell, hogy süppedjenek. Ha a matracunk túl kemény, a mi súlyunk pedig kicsi, ez nem fog megtörténni, így pedig nem valósul meg a tökéletes, stabil támasztás.

 

Mennyire legyen kemény? 

Mindezek ellenére az sem feltétlenül igaz, hogy ha nagyobb a súlyunk, mindenképpen kemény matracot kell vásárolnunk. Egy kemény matrac ellenállóbb a nagyobb súllyal szemben, vagyis nehezebb kifeküdni. Ennek ellenére arra ne vegyünk mérget, hogy ez így kényelmes is lesz. A keménységet a súlyhoz kellene nézni, nem mindegy, hogy valaki 100 kiló, vagy 160. Az a matrac, ami egy 160 kilós embert jól támaszt, egy 100 kilósnak már túl kemény, egy 50 kilósról nem is beszélve. Fontos, hogy online vásárlásnál se döntsünk egyedül! Kérjük ki a szakértő tanácsát, mintha csak az üzletben járnánk, így biztosan nem nyúlunk mellé! Ha bármennyire is körültekintőek voltunk, de mégsem megfelelő számunkra a választott matrac, akkor pedig – online vásárlás esetén – nyugodtan visszaküldhetjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://egeszsegtudatossag.blog.hu/api/trackback/id/tr758768022

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása