Ilyen matracot ne vegyél!
2017. január 20. írta: Inhead

Ilyen matracot ne vegyél!

Sok cikk szól arról, hogy milyen szempontokat vegyünk figyelembe, amikor matracot választunk, hogy a lehető legjobb döntést hozzuk meg. Elolvashatjuk, hogy milyenek a jó matracok, amik garantáltan éveken át hű társaink lesznek, és mi kerül rajtuk ilyen sokba. Választ kaphatunk arra is, hogy miért olyan fontos a minőség, és mennyi problémát előzhetünk meg azzal, ha a megfelelő matracot választjuk. Most egy kicsit megfordítjuk a dolgot, és arra a kérdésre próbáljuk megadni a választ, hogy milyen matracot NE válasszunk.

 35953685_l.jpg

Ilyen matracot ne vegyünk:

 

  • Csak egy darab szivacs. Még mindig sokan vannak, akik szerint nem kell ezt a matrackérdést túlgondolni, elég egy darab szivacs, mint régen. Az az igazság, hogy egy darab szivacs még kényelmes is tud lenni, ugyanakkor hosszútávon biztos, hogy nem jó választás, mert egy sima szivacsot nagyon könnyű kifeküdni. Emellett a stabil támasztás is meglehetősen ritkán valósul meg.
  • Nagyon kemény. A köztudatban valamiért az él, hogy a nagyon kemény matrac a jó és egészséges matrac, még ha nem is a legkényelmesebb, meg kell szokni, mert ez a legjobb az ember hátának. Na, ez nem igaz, a túl kemény matrac ugyanis nemhogy nem jó, hanem annyira nyomhat, hogy itt-ott elszorít, ezért rontja a vérkeringést, ennek pedig bizony krónikus fájdalom lehet a vége.
  • Túl vékony. A túl vékony matrac mindent csinál, csak épp nem támaszt, és igen gyorsan ki lehet feküdni, amitől nemcsak kényelmetlen lesz, hanem egészségtelen is. Vannak egészséges, vékonyabb típusú matracok, de ezek fedőmatracok, önmagukban nem alkalmasak ágybetétnek.
  • Gyanúsan olcsó. A matrac drága dolog, ezért mindenki szinte azonnal lecsap egy nagyon-nagyon leakciózott, kedvező árú darabra. Ha azonban az a leárazás annyira nagymértékű, hogy hihetetlennek tűnik, hogy ennyiért minőségi matracot lehet vásárolni, érdemes átgondolni, hogy megéri-e. Ami olcsó, nem biztos, hogy hosszabb távon is megéri.
  • A rugós matracoknak természetesen manapság is megvan a létjogosultságuk, de nagyon meg kell nézni, milyet vásárolunk meg. Ezek ugyanis, ha nem a legjobb technikával készültek, és nem a legjobb minőségű alapanyagokat használták hozzájuk, nagyon hamar nyikorogni kezdenek – van, amelyik eleve ad ki hangot, ezt nem ajánlott megvenni.

A bejegyzés trackback címe:

https://egeszsegtudatossag.blog.hu/api/trackback/id/tr3912111469

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása