Óvatosan a matraccal, ha gerincferdülése van!
2016. június 09. írta: Inhead

Óvatosan a matraccal, ha gerincferdülése van!

A gerincferdülés gyakorlatilag népbetegségnek számít, rengeteg embert érint Magyarországon, érdekes módon elsősorban nőket. Normál esetben szemből nézve a gerinc vonalának egyenesnek kellene lennie, de ha gerincferdülés áll fenn, nem az, hanem jobbra vagy balra görbül. Ennek természetesen vannak különböző fokozatai, az egészen enyhétől a durva görbületekig. Az enyhe görbület sokszor nem okoz gondot, de minél nagyobb az eltérés az egyenestől, annál nagyobb a probléma vele, annál gyakrabban okoz fájdalmat. Ha pedig gerincferdülés miatt hátfájással küzdünk, nagyon oda kell figyelni arra, hogy az életmódunkkal, szokásainkkal ne rontsunk a helyzeten. És arra is, hogy a matracunk ne súlyosbítsa a problémát.

38046944_m.jpg

 

Miért fontos a matrac?

A rossz matrac még az egészséges gerinccel rendelkező embereknek is tud krónikus hátfájást okozni. Ezután logikus, hogy akinek egyébként is gerincferdülése van, fokozott figyelmet kell fordítania arra, hogy min fekszik éjszakánként. Mivel napi szinten több órát töltünk az ágyunkban, ez egyáltalán nem mindegy. Ami nagyon fontos, hogy semmiképpen ne bökjünk rá találomra egy matracra, vagy azért, mert a szomszédnak az bejött! Ha gerincproblémákkal küzdünk, mindenképpen érdemes az orvos tanácsát kikérni a matraccal kapcsolatosan, már csak azért is, mert léteznek gyógymatracok – könnyen lehet, hogy az orvos kérdés nélkül is előírja egy ilyen matrac használatát.

 

Szakértők is segíthetnek

Ha az orvosnak nincs külön rendelkezése a matracra vonatkozóan, elméletileg bármilyen megteszi. Gyakorlatilag azonban nyilván nem lesz mindegyik kényelmes, és nem támaszt mindegyik egyformán. A bőséges választék miatt teljesen érthető, ha bizonytalan az ember. Azonban éppen ezért vannak a szakemberek, akik akár online vásárlás esetén is hatékonyan tudnak segíteni abban, hogy megtaláljuk a számunkra leginkább megfelelő matracot. Gerincferdülés esetén se féljünk tanácsot kérni, segítséggel sokkal könnyebb lesz a döntés!

A bejegyzés trackback címe:

https://egeszsegtudatossag.blog.hu/api/trackback/id/tr318795452

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása