A kialvatlanság 5 legfeltűnőbb jele
2016. július 19. írta: Inhead

A kialvatlanság 5 legfeltűnőbb jele

Sajnos nagyon sok ember szenved attól, hogy nem tud megfelelően pihenni. Jónéhányan vannak közöttük, akik tulajdonképpen nem is tudnak róla, hogy ilyen problémájuk van, mert lényegében alszanak éjszaka, csak nem elég mélyen. Az alvászavarok nagy részét a stressz okozza, de az is előkelő helyen szerepel a listán, hogy kényelmetlen maga az ágy, és a tulajdonosa képtelen rendesen pihenni benne. Sokat nyom a latban ilyenkor a matrac, de az ágynemű is fontos tényező.

Ha az alábbi 5 tünetből legalább kettőt rendszeresen tapasztalsz, biztos lehetsz benne, hogy neked is gondjaid vannak az alvással, még ha nem is vetted észre:

16980350_m.jpg

 

  • Reggelente különböző fájdalmakkal ébredsz, főleg a hátad, a vállad, a nyakad területén. Ez arra utal, hogy nem tudsz igazán kényelmesen elhelyezkedni az ágyadban, a matracod nyom, illetve a párnád sem megfelelő magasságú. Így persze, hogy nem lehet rendesen pihenni! Valószínűleg egész éjjel forgolódsz, és furcsa tartásba kényszerül a tested, ezért vannak a fájdalmak.
  • Türelmetlen vagy. Egy kipihent ember nyugodt, és nem lehet egykönnyen kihozni a sodrából. Aki viszont nem alszik, az nagyon türelmetlen, és láthatóan ideges, mert nem tudott eleget pihenni a szervezete. Ha azt veszed észre, hogy nem tudsz valamire 1 percet sem várni, és 5 percenként kijössz a sodrodból, gyanús, hogy nem alszod ki magad.
  • Nem tudsz odafigyelni. Egy fontos feladatot kellene sürgősen megcsinálnod, de folyton elkalandoznak a gondolataid? Gyakran kapod magad azon, hogy percek óta bámulsz a semmibe, és még csak azt sem tudod elmondani, hogy gondolkodtál? Ez is tipikusan az alváshiány jele, az agyad kikapcsol, és gyakorlatilag ébren alszol.
  • Csökken a teljesítményed. Nem csak a munkában, mindenhol. Ez erősen összefügg az előző ponttal, hiszen ha nem tudsz odafigyelni, nyilván rosszabbul teljesítesz majd. A boltban nem veszed meg a szükséges holmik felét, a munkahelyeden elfelejtesz rutin dolgokat, otthon nem teregeted ki a mosott ruhát stb. ha ilyesmi gyakran előfordul, gyanús, hogy többet kellene pihenned.
  • Látszik a külsődön. A tükörből egy szürke arcú, karikás szemű, nyúzott valaki néz rád? Akkor valószínűleg kicsit több alvásra lenne szükséged, az alváshiány ugyanis külsőleg is megvisel.

A bejegyzés trackback címe:

https://egeszsegtudatossag.blog.hu/api/trackback/id/tr108898604

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása