Mindenkinek jó a memóriamatrac?
2017. január 13. írta: Inhead

Mindenkinek jó a memóriamatrac?

Szokatlan módon a kérdés megválaszolásával kezdünk: nem, nem jó mindenkinek a memóriamatrac. Ez az információ némileg meglepő lehet, hiszen másról sem szólnak a reklámok, hirdetések, pr-cikkek, hogy ezek a matracok tökéletesen alkalmazkodnak az ember testének minden zegzugához, így gyakorlatilag teljesen személyre szabott pihenőhelyet biztosítanak éjszakára.

Hát mégis ki az, akinek nem kényelmes egy olyan fekhely, ami teljesen hozzá idomul?

 46874175_l.jpg

Nem mindegyik egyforma

 

Nos, kezdjük azzal, hogy nem minden memóriahabos matrac egyforma. Gondolunk itt pontosabban arra, hogy eltérő az egyes darabok összetétele, hiszen a gyártók is különböző anyagokat használnak a legjobb eredmény elérése érdekében. Az emlékezőhabokból is többféle létezik, léteznek olyanok, amik lágyabbak, olyanok, amik keményebbek, de abban is van különbség, hogy melyik reagál gyorsabban, és melyik lassabban. Tehát már eleve a „memóriahabos” megnevezés is eltérő matracokat takarhat.

 

Vannak speciális igények

 

A másik tényező, amit figyelembe kell venni, az a matrac használójának esetleges speciális igénye. Vannak olyan egészségügyi problémák, főleg a gerinchez kapcsolódóan, amik miatt a matrac kiválasztása orvosi tanácsot igényel. Ettől semmiképpen nem szabad eltérni, még akkor sem, ha a memóriamatrac elméletileg jó lehet ortopédiai problémák esetén. Valóban jó lehet, de nem biztos, hogy tényleg az – az egészségünket ne tegyük kockára, inkább kövessük az orvos utasításait.

 

Van, akinek nem kényelmes

 

Olyan is létezik, hogy valaki egyszerűen nem érzi kényelmesnek a memóriamatracot, láttunk már ilyet. Bár elviekben ez nem lehet, hiszen a matrac idomul a testhez, mégis előfordul. Van, aki nem szeret így „belesüppedni” a matracba, és kifejezetten az esik neki jól, ha keményebb felületen feküdhet, vagy éppen olyanon, ami rugalmas. A memóriamatrac tehát egy jó kiindulási pont lehet, ha új matracot keresünk, de előfordulhat, hogy mégsem lesz tökéletes számunkra, így érdemes a többi lehetőségnek is utánajárni.

A bejegyzés trackback címe:

https://egeszsegtudatossag.blog.hu/api/trackback/id/tr6812111453

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása