Súlyos gondokat okoz a kialvatlanság
2016. június 21. írta: Inhead

Súlyos gondokat okoz a kialvatlanság

Nagyon sok ember szenved alvászavarok miatt, mondhatni népbetegség, hogy képtelenek vagyunk rendesen kipihenni magunkat akkor is, ha lenne rá lehetőség. Hiába az elegendő idő az alvásra, hiába nem kell korán kelni, és elvileg nem zavar senki, valahogy nem tudunk kipihenten ébredni. Nos, ennek számos oka lehet, de nagyon gyakori, hogy a matrac a felelős az álmatlanságért. Ha ugyanis nem kényelmes a matracunk, nem tudunk elég mélyen, pihentetően aludni rajta – ezért van az, hogy reggel fáradtan ébredünk. Egész éjjel forgolódunk, keressük a megfelelő pozíciót, így persze képtelenség pihenni. Ez a probléma súlyosabb annál, hogy fáradtabbak leszünk a mindennapokban, ugyanis a kialvatlanság súlyos egészségügyi problémákat is okozhat.

 47619868_m.jpg

Miért baj, ha nem vagyunk kipihentek?

Azért, mert a szervezetünk nem tud megújulni, regenerálódni. Ez elengedhetetlenül szükséges ahhoz, hogy az immunrendszerünk megfelelően működjön. Ha az immunrendszer nem a maximumot hozza, sokkal könnyebben elkapunk mindenféle betegséget, többet betegeskedhetünk a megszokottnál. A nem alvás anyagcserezavarokhoz is vezethet, ami miatt felhalmozódnak a szervezetünkben a méreganyagok, illetve a kialvatlanság okozta stressztől szív-és érrendszeri gondok is kialakulhatnak. Kicsit erősnek tűnhet a kijelentés, de közvetve akár halálos is lehet, ha valaki nem tudja soha rendesen kipihenni magát! Éppen ezért nem szabad sajnálni az időt és az energiát a megfelelő matrac megtalálására, különösen, ha csak ennyi hiányzik a pihentető alváshoz.

 

Kell a megfelelő támasztás

Ahhoz, hogy a testünk rendesen el tudjon lazulni, és tényleg pihenhessen, fontos, hogy jól alá legyen támasztva. Ezt egy akármilyen matrac nem tudja megtenni, ezért fontos a minőség. Nem jó, ha túl puhán fekszünk, ahogy az sem, ha túl keményen. A választást nehezíti a hatalmas választék, de nem kell egyedül döntenünk. Kérhetjük szakképzett eladó segítségét a vásárlás során, így akár online is biztonsággal lehet matracot vásárolni. A lényeg, hogy semmiképpen ne törődjünk bele, ha kissé kényelmetlen az ágyunk, és nem tudunk rendesen aludni! 

A bejegyzés trackback címe:

https://egeszsegtudatossag.blog.hu/api/trackback/id/tr628826724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Orbán Viktor (törölt) 2016.06.22. 18:57:58

materazzi

gyászhuszár 2016.06.22. 19:11:35

A kidugatlansag ugyanilyen veszelyes..
süti beállítások módosítása