Miért nem jó minden ágybetét mindenkinek?
2016. augusztus 02. írta: Inhead

Miért nem jó minden ágybetét mindenkinek?

Bizonyára mindannyian tapasztaltuk már, hogy előfordul, hogy valaki hosszasan áradozik egy ágyról, amiben aztán mi nem tudunk jót aludni, vagy fordítva: az általunk kényelmesnek titulált ágyra panaszkodik valaki. Ennek az az oka, hogy nem vagyunk egyformák, nem mindannyiunknak okoz ugyanaz a dolog kellemes érzést. Emellett a fizikumunk is nagyban különbözik, ezért teljesen másra is lehet szüksége két embernek. Az, hogy milyen ágyat fogunk kényelmesnek találni, nagyban függ attól, hogy milyen adottságaink vannak, ezért olyan változó ez a kérdés.

39577973_m.jpg

 

Az alábbiakban összeszedtük, mitől függ, hogy kényelmesnek találunk-e egy ágyat:

1. Mekkora a súlyunk? Az emberek nagy része ezzel nem foglalkozik, de minden ágybetétnek van egy súlyhatára. Ez a határ azt jelenti, hogy addig a megadott súlyig képes az ágybetét, a matrac a lehető legnagyobb kényelmet biztosítani a használójának. Egy 130 kilós ember persze, hogy nem fog kényelmesnek találni egy 100 kilóig tervezett matracot.

2. Milyen maga az ágy? Hogy az ágyunk kényelmes lesz-e, az nem csak azon múlik, hogy milyen benne a matrac, hanem azon is, hogy a matrac illeszkedik-e a kerethez. Idegesítő lehet, ha a matrac például csúszkál, nem illik az ágykerethez, ezért érdemes erre odafigyelni.

3. Allergia. Sajnos nagyon sok embert érint az allergia, és bizony egy matrac is teli lehet olyan anyagokkal, amik keményen allergizálhatnak, elég például a poratkákra gondolni. Szerencsére ma már létezik antiallergén matrac, de ha egy allergiás ember alatt nem ilyen van, annak aligha lesz egy nyugodt éjszakája.

4. Rugalmasság. Az ágybetét rugalmasságának tekintetében is teljesen eltérőek lehetnek az igények, ez is lehet oka annak, hogy valami nem kényelmes számunkra, ami másnak igen. Van, aki a nagyon rugalmas matracokat részesíti előnyben, másnak pedig minél kevesebbet mozog a matraca, annál jobb.

5. Keménység. Van, aki puhább ágyon szeret aludni, és van, aki keményebben. Nincs ezzel semmi gond, de aki egy puha ágybetéthez van szokva, az egy kemény ágy után reggel úgy érzi majd magát, mintha a földön aludt volna.

A bejegyzés trackback címe:

https://egeszsegtudatossag.blog.hu/api/trackback/id/tr888929994

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása