Így teszi tönkre a hátunkat a rossz matrac
2018. szeptember 24. írta: psanya

Így teszi tönkre a hátunkat a rossz matrac

Felébredünk reggel, és szinte azonnal elkezdjük érezni, hogy fáj a hátunk, a nyakunk, a vállunk. Ismerős? Rengetegen küzdenek hasonló problémával, és ami ennél is rosszabb, hogy sokan éveken át, vagy akár egész életükben szenvednek tőle, pedig nagyon egyszerű lehet a megoldás. Számos esetben ugyanis maga az ágy a ludas, pontosabban a rossz matrac. Könnyen lehet, hogy itt kell keresni a hibát, ha minden reggel fájdalmakkal ébredünk. Sajnos, főleg az idősebb korosztályban, sokan hiszik azt, hogy a fájdalom természetes: nos, nem az, és nem kizárt, hogy egy egyszerű matraccserével meg is lehet oldani a problémát.

 

 

De mitől is lehet rossz egy matrac?

Lehet túl kemény, túl puha, vagy olyan, ami nem támaszt rendesen. Ha a matrac nem képes arra, hogy stabilan alátámassza a testünket, pontról pontra, akkor az alvás során rendellenes tartásba kényszerülünk. A cél az lenne, hogy amikor alszunk, ténylegesen pihenhessen a testünk, vagyis ne kelljen tartani magunkat sehogy, tehermentesen tudjunk feküdni. Na, ez az, ami nem valósul meg akkor, ha rossz a matracunk. A túl puhába belesüppedünk, nem tart rendesen, a túl kemény pedig kényelmetlen lehet, és emiatt is tarthatjuk magunkat rosszul. Egy jó matrac mindenhol megfelelően támaszt, így a testünk pihenhet.

 

Krónikussá válhat a fájdalom

Ha huzamosabb ideig fekszünk éjjelente egy rossz matracon, eleinte csak reggel fogjuk érezni, hogy valami nem stimmel. Elgémberedve ébredünk, nehezen tudjuk kinyújtani magunkat, itt-ott egy kicsit fáj, de később, mozgás hatására elmúlik. Az idő múlásával azonban a fájdalom egyre nehezebben fog megszűnni, egyre nehezebb lesz kikelni az ágyból, és egyre erőteljesebben érezzük majd a nap során minden egyes mozdulatnál, hogy valami nagyon nem jó. Ebbe nem szabad beletörődni, mindenképpen lépni kell! Azon kívül, hogy természetesen orvossal kell megvizsgáltatni a panaszok pontos helyét, és megkezdeni a kezelést, nem árt beruházni egy gyógymatracra, ami garantáltan megadja azt a stabil támasztást, amire a testünknek szüksége van!

A bejegyzés trackback címe:

https://egeszsegtudatossag.blog.hu/api/trackback/id/tr8912251638

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása